06-81252065 info@back2harmony.nl

Eik Enneagram coaching

EIK coach ( Enneagram integratiekunde)

board

Als EIK coach werk ik met het Enneagram. Het Enneagram is een model dat onder andere negen persoonlijkheid structuren beschrijft. De basisgedachte is dat iedere type mens een onbewuste drijfveer heeft, iets dat diep van binnen heel belangrijk is. Het bepaald (soms) waar de aandacht naar toe gaat en beïnvloed ons denken, voelen en handelen.

Door te werken met het Enneagram model worden een aantal zaken weer inzichtelijk:

-Het helpt om verschillen tussen jou en de ander te leren herkennen, erkennen en overbruggen.

-Het verbind je weer met jezelf en met de ander

– Je ontwikkeld je sneller

– Het werkt efficiënt, doelgericht en krachtig

Wil jij meer weten over het Enneagram en weten welke type bij jou past?

Om je Enneagram type te testen. https:/www.123test.nl/ennegram  of willemjanvandewetering.nl/centra

 

 

Type 1- De perfectionist

(Heeft zichzelf (onbewust) normen over hoe dingen horen of moeten en hoe dingen niet horen).

Type 1 heeft een hoog normen en waarden pakket. Dit type is erg gesteld op regels. Het leven dient geordend en perfect te lopen.

Type 2- De helper

(Vindt het belangrijk geaccepteerd te worden en is daardoor sterk op anderen gericht).

Type 2 is de helper. Dit type wil graag voor de ander klaar staan en heeft altijd en luisterend oor voor de ander die problemen ervaart. Voor dit type is niets of niemand te veel. Iedereen kan altijd terecht bij dit type om geholpen te worden.

Type 3- De harde werker

Is onbewust gaan geloven dat je geliefd wordt om wat je doet, niet om wie je bent.

Type 4- De romanticus

Heeft vaak een onderhuids gevoel van incompleetheid, dat er iets ontbreekt. Dit type onderscheid zich van anderen. Ze voelen zich anders en willen ook niet anders. Dit type mensen zijn dromers, altijd op zoek naar de ware liefde.

Type 5- De waarnemer

Heeft de behoefte het leven intellectueel te begrijpen, te doorgronden.

Type 6- de loyalist

Ervaart innerlijk grote onzekerheid, onveiligheid en houdt niet van onvoorspelbare situaties. Dit type wil zich altijd conformeren aan een groep. Dat geeft hem of haar zekerheid.

Type 7- De levensgenieter

Heeft (onbewust) de gewoonte ontwikkeld om opties en mogelijkheden open te houden. Dit type wil het leven niet al te serieus op pakken. Je moet er vooral van genieten. Het zijn snelle denkers en zien overal een oplossing voor. Het zijn de gangmakers op elk feest.

Type 8 –De baas

(Ervaarde het schoolplein als een jungle; heeft besloten tot de sterken te behoren om zichzelf te beschermen). Dit type wil controle houden en doen dit door machtiger te zijn dan anderen. Het zijn zeer krachtige mensen die echte leiders zijn.

Type 9 – De bemiddelaar

Vindt het belangrijk zich comfortabel en in harmonie te voelen, gaat conflicten uit de weg

 

Bij al mijn behandelingen maak ik gebruik van spiertesten. Het onderbewuste van de persoon weet exact waar het probleem zit en hoe deze opgelost mag worden. Dit kan op spiritueel niveau zitten, mentaal niveau of fysiek niveau.

 

road-to-heaven

 

Energetic Psychology

Energetic Psychology is een vervolg opleiding van het Enneagram. Met deze opleiding heb ik een verdiepingsslag gemaakt in het Enneagram model waardoor ik meer kennis heb gekregen van Emotionele Punten en hoe je deze kan helen.

Energetic Psychology werkt op een dieper niveau en achtergrond van de psyche. Energetic Psychology  gaat ervan uit dat er een samenspel is tussen het lichaam, geest en ziel. Dit kan ingezet worden bij een breed scala aan fysieke, emotionele en psychosomatische klachten. We hebben een fysiek lichaam, een emotioneel/ geestelijke lichaam en een energetisch lichaam. Deze manier van werken brengt balans aan op alle niveaus.

Het denken van de cliënt wordt ontrafeld. Hiermee kijk je naar de invloeden van emoties op de hersenen en de invloed van de hersenen op de emoties en gaat op zoek naar de oorzaak van lichamelijke reacties en klachten. Uitgangspunt hierbij is dat emoties verkeerde interpretaties zijn van het denken over het gevoel, deze kunnen leiden tot psychosomatische en of zelfs fysieke klachten.  De emotie die zich hieraan heeft verbonden gaan we loskoppelen, helen en transformeren naar dat wat je graag wilt. Zo ontstaat er balans tussen lichaam en geest op alle niveaus.

 

 hart


Sensi-Plus Therapie

De therapie is erop gericht om de mens in zijn totaliteit te behandelen. Sensi therapie zorgt dat balans weer terugkomt in lichaam en geest. Sensi is gericht op diepliggende lagen van de klachten die je ondervind en met verschillende methodes aan te pakken en te herstellen.

Vaak heeft een lichamelijke klacht een psychische oorzaak. Het lichaam wil ons dan duidelijk maken dat er een overwerkte emotie, gebeurtenis of overtuiging nog actief is in ons lichaam. Soms is het voelen van de klacht, het omarmen en bewustwording van het onderliggende probleem al voldoende om deze los te laten.

Tijdens mijn behandelingen maak ik gebruik van Sensi therapie, EIK, Sedona methode, transformatie coaching, chakra healing, holistic pulsing, E.F.T., massage, visualisatie, Energic psychology, drukpuntmassage en mijn mediamieke gave om het zichtbaar te maken, verbanden te zien en vervolgens dit oplossen. Zelf heb je een belangrijke taak om de nieuwe ‘programmering’ actief te houden na de behandeling.

Met de biosensor of spiertest  stel ik de vragen aan jouw  onderbewuste. In jouw onderbewuste zijn alle gebeurtenissen opgeslagen die je onderweg heb meegemaakt. Deze ervaringen, emoties en  gedachten hebben jou gevormd tot wie je nu bent.  Het onderbewuste kiest de techniek uit die het meest effect heeft op jou om de klacht of probleem  zichtbaar te maken voor de persoon en om vervolgens op te lossen.

(En biosensor is een meetinstrument dat wordt gebruikt bij het opsporen van verstoringen en blokkades. Daarnaast wordt het gebruikt voor het beantwoorden van vragen die op geestelijke niveau gesteld worden. Alle levensprocessen zijn gebaseerd op trillingen. Alles wat leeft, heeft naast een zichtbare lichaam ook een energetisch lichaam dat zijn eigen trilling heeft. De biosensor kan elke trilling en de onderliggende verschillen waarnemen. Alles heeft een eigen trillingsfrequentie en de biosensor reageert daarop).

Hulpvragen die ik tegen kom in mijn praktijk zijn: o.a. onrust in het lichaam, burn-out, stress, een laag zelfbeeld, depressie, seksueel misbruik, trauma verwerking, vermoeidheid, HSP, ADHD, Autisme, nieuwetijdskinderen, rouwverwerking, moeilijk kunnen afvallen, woede, chronische lichamelijke klachten, migraine, slaap problemen, fobieën, allergieën, eczeem, jeuk, angsten, relatieproblemen, emotionele spanningen en scheidingsverwerking.