06-81252065 info@back2harmony.nl

KINDEREN

Masseren van kinderen

massage

Door een kind te masseren vervul je één van de eerste levensbehoeftes, namelijk liefdevolle aanraking. Massage brengt ontspanning, healing en rust. Het stimuleert het zelfvertrouwen en verhoogd het concentratievermogen van het kind. Tevens kan het helpen bij het aanvaarden van het eigen lichaamsbeeld. Een gebrek aan liefdevolle aanraking (met respect)  in de eerste jaren van het leven kan ook op latere leeftijd (nog) gevolgen hebben. Psychische problemen zoals depressies, gevoelens van eenzaamheid, het onvermogen om duurzame relaties te onderhouden, agressiviteit, laag zelfbeeld en grote stressgevoeligheid zijn klachten die veel voorkomen op latere leeftijd bij een tekort aan liefdevolle respectvolle aanrakingen. Ook op het lichaam heeft massage invloed. Stress kan zorgen voor een slechte weerstand. Massage zorgt voor een verbeterd immuunsysteem. Verder heeft massage effect op de doorbloeding, spijsvertering, ademhaling en slaap.

 

Bij een kind consult

Ik stem mij af op de energie van het kind. Afhankelijk van de leeftijd van het kind bespreken we het probleem. Ik test door middel van spiertesten of de biosensor hoe wij  ( of ik ) het probleem kunnen behandelen en oplossen. Hierbij maak ik gebruik van Sensi therapie, de EIK methode, tranformatie of visualistie, massage, chakra healing en healing. Bij kleinere kinderen is massage en healing voldoende. De spirituele wereld werkt dan op een andere manier om het kind zich beter te laten voelen.

Het is ook mogelijk om via één van de ouders het kind te coachen op de problemen die het kind heeft. Dit gaat door middel van een foto van het kind, het stappen in de energie van het kind en de focus houden op het kind.

 

Klachten die behandeld kunnen worden zijn:

 • Angst
 • moeilijk of niet kunnen slapen
 • bedplassen
 • vermoeidheid
 • geen zelfvertrouwen
 • scheiding en daaruit voortkomende klachten
 • verhuizing en daaruit voortkomende klachten
 • verlegen/ teruggetrokken
 • verdriet
 • overgevoeligheid
 • boosheid
 • onzeker, afhankelijk van de mening van anderen
 • piekeren of dromerig
 • hoofdpijn, buikpijn, eczeem
 • nare dromen
 • spirituele beleving b.v. aanwezigheid voelen van iemand of een overledenen  zien.
 • moeite met voedsel, niet willen eten of heel weinig

 

Workshop Kindermassage

Wil je zelf jou kind masseren? Dan leer ik het jou graag aan.

De liefdevolle aanraking zorgt ervoor dat jullie een diepere band krijgen. Je kind vertrouwt meer op jou en durft makkelijker problemen met jou te delen, voelt zich gezien en gehoord. En natuurlijk brengt het ontspanning en rust en zal jou kind beter slapen. Maar massage is ook gewoon prettig en een gezellig, knus moment dat jullie relatie veel goed kan doen. De sociale vaardigheden worden tijdens massage geoefend door middel van gesprek en lichaamstaal, maar massage kan ook het concentratievermogen van zowel ouder als kind verhogen. Iedereen kan zijn kind masseren. Een kind dat gemasseerd wordt kan zich beter verbinden met de ouders, met anderen en voelt zich meer welkom op aarde. Heb je niet veel tijd dan kan je alleen de voetjes masseren. Ook met kindervoetjes masseren bereik je dit resultaat.

 

img_4186

Workshop kindervoetjes masseren 

Voetjes masseren is ideaal om de dag af te sluiten voor ouder en kind, en duurt hoogstens 15 minuten. Het kind raakt hierdoor de energie van de dag kwijt, ook de energieën en ergernissen van andere mensen die hij/zij opgelopen heeft gedurende de dag en kan beter slapen. Hiermee aard je het kind goed zodat deze zich beter kan concentreren op school. Het is een rustmoment in hun, soms al zo drukke week. Bovendien is het een mooie gelegenheid om een fijn gesprek te hebben met je kind.

 

Kinderen die gaan kruipen, vinden het vaak moeilijk om stil te blijven zitten of liggen voor een massage, een korte massage van bijvoorbeeld alleen de voetjes kan dan al genoeg zijn. Een klein lied of spelletje kan het ook wat interessanter maken voor je kleintje.

“Kevertje, kevertje kriebelpoot Pootjes zwart en jasje rood  Hier en daar een nopje  Sprietjes op je kopje  Op je handje, op je vel Kriebelpoot die kriebelt wel  Hoe zo’n kevertje toch heet?

’´k Ben benieuwd of jij dat weet?”

 

 

Massage voor pubers 

Eigenlijk is geen enkel kind te oud voor massage, iedereen heeft behoefte aan aanrakingen. Juist voor pubers kan massage ook erg goed zijn. Door de veranderingen in hun hormoonhuishouding hebben ze veel last van stress, wat door massage verminderd kan worden. Tijdens de massage kan je misschien gemakkelijker in contact komen met je kind en waardevolle gesprekken voeren, die jullie band veel goed kan doen.

 

Maak een afspraak